ÎNVĂȚAREA ALFABETULUI- câteva idei de jocuri foarte utile pentru prichindei 

ÎNVĂȚAREA ALFABETULUI câteva idei de jocuri foarte utile pentru prichindei

Învățarea alfabetului trebuie făcută de la vârste fragede, pentru ca cei mici să poată evolua în mod normal la școală, dar și în viața de zi cu zi. Această activitate poate fi făcută într-un mod plăcut, cu diferite jocuri cu litere pentru copii, care reușesc să le capteze atenția în mod uimitor și să-i facă atenți. Cele cu alfabet se află printre cele mai căutate de către părinți, deoarece îmbină atât utilul, cât și plăcutul într-un mod fascinant pentru micuți.   

 

Află de la Webee mai multe informații folositoare despre jocurile cu litere pentru preșcolari. 

 

1. Învață alfabetul – Cine îl poate ajuta pe micuț în acest sens?

  

Învățarea alfabetului poate fi făcută într-un cadru instituționalizat, serios și foarte organizat, dar și acasă, cu ajutorul părinților sau al bunicilor. Școala pune la dispoziția celor mici tot felul de programe și de materiale care să-i ajute să rețină tot ce este mai util în viață, însă într-un mod rigid, academic. 

 

Dacă ești de părere că micuțul trebuie să învețe la școală alfabetul, numerele sau adunările și scăderile, află că aceste lucruri pot fi deprinse într-un mod mult mai relaxant, acasă, alături de familie, cu tot ajutorul și susținerea celor dragi. În acest fel, prichindelul reușește să învețe literele mult mai ușor, fiind sprijinit moral în mod constant.  

 

În plus, dacă îl ajuți să învețe alfabetul român prin joc, vei vedea rezultate bune mult mai rapid decât te-ai putea aștepta. Micuții adoră joaca în toate formele ei, motiv pentru care inventarea sau aplicarea unor activități deja existente i-ar putea ajuta enorm în acest sens. 

 

2. Învață alfabetul – Idei de jocuri interesante pentru copii  

 

În vacanța de vară, micuții se pot distra cât e ziua de lungă, însă o pot face în mod foarte inteligent. Aceștia se pot juca învățând literele alfabetului, cifrele, tabla înmulțirii sau făcând diverse exerciții pentru îmbunătățirea memoriei și nu numai.  

 

Învață alfabetul - Idei de jocuri interesante pentru copii

 

Dacă nu știi cum să ajuți copilul să învețe în acest mod, pune în aplicare ideile următoare: 

 

  • Consola Webee 

 

Consola Webee este o tastatură care se poate conecta la laptop sau la calculator și reprezintă un instrument educațional, de care are nevoie orice copil cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani. Aceasta deține numeroase jocuri educative, menite să ajute micuții să învețe literele prin joc, să-și dezvolte vocabularul, să rezolve probleme matematice sau să–și îmbunătățească diverse abilități esențiale. Astfel, dacă prichindelul tău este pasionat de jocurile online, îi poți oferi această consolă foarte utilă, care îi oferă ocazia de a-și petrece timpul în mod cât mai practic.  

 

  • Fazan 

 

Învață micuțul să joace Fazan, deoarece acest joc foarte amuzant îl va ajuta să stăpânească alfabetul mult mai bine decât prin orele de la școală. Utilizează doar cuvinte ușoare și lasă-l și pe el să se străduiască să le găsească pe cele potrivite. În acest fel, îi sporești puterea de concentrare, îl ajuți să facă corelații și să-și exerseze memoria, fiindcă aceasta este foarte importantă pentru dezvoltarea cognitivă a copilului, de care are nevoie pe tot parcursul școlii.  

 

  • Litere și lucruri 

 

Este recomandat ca cel mic să aibă un program prestabilit, destul de strict, pe toată perioada verii, pentru a învăța să fie organizat și disciplinat. Astfel, dacă creezi un plan de activități, include în acesta și o perioadă din zi în care prichindelul să învețe alfabetul prin jocuri. Poți, de exemplu, să asimilezi literele cu diverse animale, lucruri dragi lui, astfel încât acesta să asocieze de fiecare dată simbolul cu obiectul sau ființa. 

 

În cele din urmă, trebuie să reții faptul că cei mici au nevoie de ajutor, de suport și de încredere continuă pentru a excela la școală și pentru a învăța cât mai ușor tot ceea ce este necesar. În momentul în care le arăți că ești alături de ei, că îi înțelegi dacă nu știu un anumit lucru și le explici în mod cât mai frumos, aceștia prind curaj, se ambiționează și devin foarte competitivi atât cu ei însuși, cât și cu ceilalți copii de vârstă cu ei.   

 

Sursa foto: unsplash.com 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.