TERMENI SI CONDITII GENERALE

1.     DEFINITII SI TERMENI

 

Webee – este denumirea comerciala a WEBEE TOYS TRADING SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Sectorul 4, Biroul nr. 5, Etaj 5 , avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/781/2020, cod unic de inregistrare fiscala RO 42148674

Vanzator – Webee sau orice partener Webee.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si/sau efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Webbe (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Webee si acesta si care plaseaza o Comanda pe site-ul Webee.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Site – magazinul online gazduit la adresa web www.webee.ro si subdomeniile acestuia, daca e cazul.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – reprezinta:

        toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

        continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

        orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

        informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

        informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

        date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Webee, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

2.     DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1.  Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2.  Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata pentru Bunurile sau Serviciile care nu au putut fi livrate/prestate.

2.3.  Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.4.  Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

 

3.     ÎNREGISTRARE

 

3.1.  Pentru a utiliza serviciile acestui Site, Cumparatorii pot sa isi creeze un Cont cu indicarea datelor necesare pentru functionalitatea acestuia. Cumparatorii se pot inregistra pe Site ca vizitatori (Clienti) sau ca Utilizatori. Cumparatorii sunt responsabili să asigure că toate datele personale sau de plată pe care le furnizeaza sunt corecte și complete.

3.2.  Utilizatorii au obligatia pastrarii confidentialitatii cu privire la datele Contului, inclusiv parolele asociate acestuia.Reprezentanții serviciului pentru clienți nu vor întreba niciodată Cumparatorii despre parola lor.

3.3.  Vanzatorul nu este responsabil pentru nicio pierdere suferită de niciun Cumparator din cauza inregistrarii incorecte a acestor date.

 

4.     ELIGIBILITATE

 

4.1.  Webee nu vinde Bunuri care sa fie cumpărate de către minori. Webee poate vinde sau incasa contravaloarea unor Bunuri destinate minorilor, dar achiziționarea se va efectua de către un adult. Minorii pot accesa acest site doar sub supravegherea unui părinte sau a tutorelui legal. Pentru utilizarea Site-ului Cumparatorii trebuie să aiba următoarele capacități legitime: (i) să foloseasca una dintre metodele de plată acceptate de Vanzator; (ii) sa aiba capacitatea juridica necesara pentru executarea activitatii respective.

4.2.  Comenzile înregistrate pe Site trebuie să conțină adrese clare și existente în Romania. Site-ul este doar pentru uz personal sau doar pentru cadouri, iar utilizarea comercială nu este permisă. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a respinge comenzile despre care exista o banuiala că sunt destinate unei utilizări comerciale.

 

5.     ACTIVITATEA DE VANZARE ONLINE

 

5.1.  Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Client.

5.2.  Cu toate acestea, pentru motive justificate Webee isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Webee. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Webee, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

5.3.  Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin coordonatele de contact mentionate la sectiunea “contact” din Site.

5.4.  Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

6.     COMANDA

 

6.1.  Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2.  Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3.  Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4.  Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in orice situatie, pe motive justificative, precum, dar fara a ne limita la:

        neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

        invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Webee, in cazul platii online;

        datele furnizate de catre Client/Utilizator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

 

7.     OPȚIUNI DE LIVRARE ȘI RIDICARE

 

7.1.  Ulterior confirmării Comenzii, Vanzatorul va livra Bunul la adresa indicată in Comanda sau in Contul de Utilizator.

7.2.  Livrarea Bunurilor are o arie de extindere națională și, astfel, se va face oriunde in Romania.

7.3.  Vanzatorul nu este responsabili pentru livrările ce nu au putut fi onorate din motive care nu se află sub controlul sau, inclusiv lipsa Cumparatorului de la adresa menționată pentru a primi Comanda.

7.4.  De asemenea, există cazuri excepționale în care Comenzile nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator. Acestea includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform uzanțelor legii din România. Toate aceste situații exclud raspunderea Vanzatorului de livrare a Bunurilor.

7.5.  Toate Bunurile sunt noi și livrate în ambalajul original al producătorului.

7.6.  Valoarea totala a transportului va fi afișata in coșul de cumpărături înainte de plasarea Comenzii.

 

8.     FACTURARE – PLATA

 

8.1.     Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A..

8.2.     In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

8.3.     Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

8.4.     Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Webee, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau si/sau in format letric odata cu livrarea Bunului.

8.5.     Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

8.6.     Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic si/sau letric, la coordonatele de contact mentionate in Contul sau.

8.7.     Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Webee si nici nu vor fi stocate de catre de Webee sau de catre procesatorul de plati integrat in Site.

8.8.     Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

8.9.     Cumparatorul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le detine.

8.10.  În cazul oricărui Bun care nu are preț (are afișat preț zero), se subînțelege ca nu este de vânzare. Pentru erorile de preț ce țin în totalitate de sistemul tehnic, Webee nu isi asuma răspunderea. În acest caz, Webee poate să-și rezerve dreptul de a refuza onorarea comenzii și livrarea Bunului, dacă eroarea de preț, ce tine de sistemul tehnic, este disproporționată în raport cu prețul real al Bunului. În acest sens, art. 1665 alin. 2 din Codul Civil precizează că, vânzarea este anulabilă când prețul este într-atât de disproporționat față de valoarea bunului, încât este evident că părțile nu au dorit să consimtă la vânzare.

8.11.  În cazul unei erori de plată Vanazatorul va intreprinde următorii pași:

Dacă Comanda deja a fost procesată, atunci va fi stabilită una din următoarele soluții:

  1. Anularea totală/parțială a comenzii și stabilirea unei înțelegeri de recuperare a Bunurilor a căror preț e diferit de prețul real.
  2. Când prețul plătit este mai mic decât prețul real al Bunului, se va accepta prețul menționat în Comanda;
  3. Daca pretul platit a fost mai mare, Vanzatorul va returna diferenta de pret.

În cazurile in care Comanda încă nu a fost procesată, Cumparatorul va fi contactat si i se va aduce la cunostinta pretul corect. In aceasta situatie Comanda va fi procesată doar după confirmarea Cumparatorului.

 

9.     CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

9.1.  Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

10.  RETRAGEREA DIN CONTRACT. POLITICA DE RETURNARE A BUNURILOR

 

10.1.  Cumparatorul-persoana fizica are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 (paisprezece) zile calculat de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Bun comandat.

10.2.  In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va contacta Vanzatorul la oricare din coordonatele de contact mentionate mai jos:

a)     numărul de telefon 0774 982 546;

b)     e-mail la webeeromania@gmail.com.

10.3.  Cumparatorul va fi indrumat sa redacteze o declaratie neechivoca prin care isi exercita dreptul de retragere, prevazut de reglementarile legale aplicabile, pe care ulterior o va comunica pe adresa de e-mail indicata la art. 10.2. lit. b) de mai sus.

10.4.  In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit Bunul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

a)     pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

b)     pentru Comenzile achitate prin transfer bancar, restituirea se va efectua prin virament bancar;

c)     pentru Comenzile achitate ramburs, prin restituirea contravalorii produsului in Contul bancar transmis de Client.

10.5.  Pentru oricare din situatiile enuntate la lit. a-c de mai sus, Cumparatorului poate opta pentru adăugarea de credit în Contul Cumparatorului. Din motive specifice sistemului, Clientul înregistrat ca vizitator va trebui să creeze un cont permanent și să-și înregistreze datele pe Site, pentru ca soldul să fie primit cu succes în Cont.

10.6.  Cumparatorul va expedia, pe cheltuiala proprie Bunurile la adresa: Str. VV Stanciu nr. 5, bl. 90, sc. 1, sector 4, București, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă Bunurile sunt trimise la depozitul nostru înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

10.7.  Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va avea in vedere data cea mai recenta).

10.8.  Bunurile returnate trebuie sa fie nedeteriorate, să nu fie zgâriate, îndoite, crăpate, ciobite, să nu aibă alte defecte de folosire și trebuie să fie ambalate cel puțin la fel de bine cum le-au primit clienții inițial, pentru a nu se deteriora în timpul transportului. Alături de Bun trebuie sa existe o copie după factură.

10.9.  Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat), Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea Bunului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, va reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator. Iar in situatia in care Vanzatorul considera ca Bunul nu poate fi readus la starea initiala, acesta are dreptul de a refuza rambursarea pretului Cumparatorului.

10.10.    Pentru evitarea oricarui dubiu, in situatia in care conditiile de mai sus sunt ineplinite, Vanzatorul va returna întreaga valoare a Bunurilor returnate în mod corespunzător (excluzând cheltuielile de livrare originale, dacă există).

 

11.  ANULAREA COMENZII

 

11.1.     Cumparatorul poate contacta în orice moment Vanzatorul pentru a anula sau modifica Comanda înainte ca aceasta să fie evaluată „în curs” în sistemul de urmărire al comenzilor online. In aceasta situatie, Vanzatorul va executa oricare dintre următoarele acțiuni la solicitarea Cumparatorului:

(i)               anuleaza Comanda gratuit și returneaza suma integrală plătită sau

(ii)              Vanzatorul va face tot posibilul să modifice Comanda, în funcție de disponibilitatea inventarului și orice ajustări de preț;

11.2.     In situatia in care Comanda a fost executată, Cumparatorul va astepta livrarea Comenzii și apoi va utiliza pașii de returnare.

 

 

12.  CONFIDENTIALITATE

 

12.1.     Webee va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care urnizeaza Cumparatorii. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

12.2.     Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

12.3.     Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, Cumparatorul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Webee nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

13.  GARANTII

 

13.1.  Toate Bunurile comercializate de catre Webee, cu exceptia Bunurilor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Bunurile beneificiază de 2 (doi) ani garanție.

13.2.  In cazul Bunurilor vandute si livrate de Webee, Cumparatorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Bunurilor achizitionate este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie afferent Bunului sau de catre Vanzator.

13.3.  Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

13.4.  Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe adresa [a se include]. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

13.5.  Daca Bunul se defecteaza in perioada de garantie, reparatia este asigurata de reteaua de service autorizat a producatorului/ distribuitorului, in centrele specificate in certificat.

13.6.  Soluționarea garanției se va face prin repararea sau înlocuirea Bunului defect.

13.7.  La solicitarea garanției este necesară prezentarea Bunului defect, împreuna cu toate accesoriile aferente, factura fiscală în original sau copie. În cazul în care Bunurile ajung neînsoțite de aceste documente, Bunurile pot fi returnate solicitantului fără a i se soluționa garanția.

13.8.  Pentru a putea fi eligibil pentru o rambursare, toate Bunurile trebuie să ne fie returnate în termen de 14 de zile de la primirea comenzii:

        Neschimbat, complet neutilizat și intact și într-o stare care poate fi revândută (sau starea primită de la noi sau agenții noștri).

        În ambalajul său original / cutie originală / rezistentă la praf, cu toate etichetele de produs / de preț / instrucțiuni de folosire. Cardurile de autenticitate, dacă sunt furnizate, ar trebui să fie, de asemenea, returnate.

 

14.  TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

 

14.1.  Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

 

15.  RASPUNDERE

 

15.1.  Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

15.2.  Înregistrând o Comandă prin intermediul Site-ului, Cumparatorul recunoaste și este de acord că întreaga responsabilitate pentru Bunuri revine producătorului.

15.3.  Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

15.4.  Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

15.5.  Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, Vanzatorul va afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care Cumparatorii sunt rugati sa verifice periodic continutul acestui Document.

15.6.  Cu excepția cazului în care se prevede altfel în Document sau în conformitate cu normele aplicabile, Vanzatorul nu furnizeaza nicio declarație, angajament sau garanție; nu furnizeaza niciun alt termen, exprimat sau implicit, cu privire la orice problemă sau la orice Bunurile cumpărate prin intermediul Site-ului.

15.7.  Utilizarea Site-ului este responsabilitatea exclusivă a Cumparatorului și este disponibilă pe bază de „stare” și „disponibilitate”. Cu excepția cazului în care prevede legea, Vanzatorul nu ofera nicio garanție că accesul la Site va fi neîntrerupt sau fără erori; că Site-ul va fi sigur; că Site-ul sau serverul care face Site-ul liber de viruși; sau că informațiile afișate pe Site vor fi corecte, exacte, suficiente, utile, adecvate, la timp sau de încredere. În cazul în care Cumparatorul descarcă orice conținut de pe site-ul web, acesta este la discreția sa și pe riscul său și va fi singurul responsabil pentru orice daune aduse computerului său sau pierderi de date rezultate din descărcarea unui astfel de conținut.

 

16.  FORTA MAJORA

 

16.1.  Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 

 

17.  DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

 

17.1.  Utilizarea Site-ului și a conținutului său nu oferă Cumparatorului niciun drept de autor, publicare, proiectare, marcă comercială sau alte drepturi de proprietate intelectuală legate de conținut (așa cum este descris în secțiunea de conținut de mai jos), inclusiv software-ul sau informațiile noastre scrise în HTML, un alt cod conținut pe Site. Tot acest conținut, inclusiv mărci comerciale, proiecte și drepturi de proprietate intelectuală terțe aferente acestuia menționate sau afișate pe acest site web și care sunt de obicei protejate de legile și tratatele naționale și internaționale de protecție a proprietății intelectuale. Cumparatorului se permite sa utilizeze exclusiv conținutul, astfel cum este autorizat de Vanzator sau de către titularul licențiat al conținutului respectiv. Orice copiere sau redistribuire a conținutului este interzisă, ceea ce poate duce la sancțiuni civile și penale. Fără a specifica cele menționate mai sus, este interzisă conectarea, comercializarea, copierea și utilizarea materialelor de mai sus pe orice server sau alt site web, de a susține publicarea, copierea sau distribuirea acestuia.

17.2.  Pe lângă drepturile de proprietate intelectuală menționate mai sus, definiția „conținut” include orice grafică sau imagini, inclusiv toate drepturile la imagini, sunete, muzică, videoclipuri, înregistrări sonore sau transcrieri scrise pe acest site web. Vanzatorul a depus toate eforturile pentru a asigura acuratețea și complexitatea informațiilor prezentate pe Site. De asemenea, aspectele funcționale ale site-ului sau conținutul vor putea fi reînnoite ori de cate ori este necesar.

17.3.  Niciun Continut transmis catre Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Webee si/sau al angajatului/prepusului Webee care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

17.4.  Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

18.   SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

 

18.1.  Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Cumparatori, in sectiunile aferente.

18.2.  Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui Bun sau Serviciu.

18.3.  In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

18.4.  Fiecare Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

a)     sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit Bun sau Serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

b)     sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

c)     sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Cumparator;

d)     sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

e)     sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

f)       sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

g)     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

h)     sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

i)       sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

18.5.  Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

18.6.  In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile aferente.

 

19.  LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

19.1.  Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

 

20.  POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI COOKIE-URI

 

20.1.  Webee Toys Trading SRL nu are dreptul să vândă, să închirieze sau sa distribuie date cu caracter personal. Toate informațiile colectate cum ar fi: numele, adresa de livrare, adresa de facturare, numere de telefon, sunt pentru onorarea comenzilor într-un timp cat mai scurt, astfel încât toți clienții noștri să fie multumiti. Informațiile referitoare la cărțile de credit nu vor fi stocate sau colectate de către noi.

20.2.  În cazul în care aveți întrebări legate de confidentialitate ne puteți contacta oricand pe adresa de e-mail webeeromania@gmail.com sau la numărul de telefon 0774982546.

 

21.  SITE-URI TERȚE

 

21.1.  Site-ul poate conține numeroase link-uri către alte site-uri web sau resurse gestionate de terți. Vanzatorul nu este responsabil pentru conținutul sau acuratețea oricărei pagini care nu se află pe Site și nici nu este responsabil pentru disponibilitatea acestora. Vanzatorul nu garanteaza și nu este responsabil – direct sau indirect – pentru politicile de confidențialitate ale acestor site-uri, inclusiv (fără limitare) orice reclame, produse, materiale sau alte servicii pe sau prin intermediul acestor site-uri web; sau pentru orice daune, pierderi sau infracțiuni sunt cauzate sau legate de utilizarea sau dependența oricăror astfel de conținut, produse sau servicii disponibile pe site-urile sau resursele externe.